Träning

Träning

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Träning

Träning är ett oerhört hett ämne och alla har synpunkter på vad träning är och hur man ska träna. Om man tittar på TV, läser en tidning eller är på sociala medier så är det hälsa, kost och träning som är i fokus. Det går inte att undgå trenden oavsett om man vill det eller inte.

Träning – är det något man måste ägna sig åt?

Forskning visar att träning är bra för kroppen och att man mår bättre av att röra på sig. Det är rekommenderat att man aktivt rör på sig minst 30 minuter om dagen, framförallt om man har ett stillasittande jobb. Det gör att många idag går och hårdtränar på gymmet eller går ut och springer. Andra känner att en lugn promenad med hunden och den vardagliga motionen är tillräcklig. Vad som är rätt och fel här går inte att säga då forskare varierar i sina åsikter och uttalande. De är alla överens om att man bör röra på sig för att hålla sig frisk och må bra.

Träningsbloggar

Om man är intresserad av träning och hur man kommer igång så finns det väldigt mycket litteratur och information om ämnet. På internet finns det hur mycket information som helst om ämnet och antalet bloggar om idrott bara växer och växer. Vill man börja läsa så får man leta i en djungel av bloggar och litteratur för att hitta det som passar en bäst själv.

Träna vid sjukdom

Beroende på vad det är för sjukdom så går åsikterna isär om man ska träna eller inte. Om det är en vanlig förkylning eller annan virusbunden sjukdom så ska man undvika fysisk aktivitet och låta kroppen vila och återhämta sig. Om man har en längre skada eller annan form av sjukdom som artros så kan träning hjälpa en att bli mer rörlig och minska smärtan. Det finns de som säger att fysisk aktivitet har botat sjukdomar, medan andra säger att de inte kan träna. Oavsett så kan man säga att det är bra att röra på sig. Träning behöver inte vara att gå till gymmet, en promenad är också ett arbete.