Stockholm Tunnel Run

Stockholm Tunnel Run

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Träning

Stockholm Tunnel Run var ett lopp som gick av stapeln den 22 November 2014 i den svenska huvudstaden. Loppet var världes största lopp med 42513 anmälda löpare. Namnet kommer från att tävligen tog plats i den nybyggda Norra Länken i Stockholm innan den öppnades för biltrafik. Tävlingen var 10 km lång och många deltagare sprang för olika välgörenhetsorganisationer.

Stockholm Tunnel Run var ett vinnande evenemang

Endast en Stockholm Tunnel Run har organiserats och tagit plats men den tävlingen uppmärksammades och flera priser har delats ut till loppet och till företag som var med och gjorde loppet möjligt. Loppet i sig vann priset Årets Event B2C och företaget Tallink Silja vann pris för bästa Hantverk aktivering i samband med Stockholm tunnel run.

Inga många unika lopp som Stockholm Tunnel Run har vunnit så många priser och fått så stor uppmärksamhet som detta. Det visar att man kan arrangera mindre lopp i unika miljöer och locka både deltagare, företag och sponsorer. Deltagare som var med prisade loppet och hoppas på fler liknande initiativ världen över. Eftersom loppet endast var på 10 kilometer så lockade det deltagare både från världseliten men även väldigt många motionslöpare.

Arrangören

Huvudarrangören till Stockholm Tunnel Run har stor erfarenhet av att arrangera och driva igenom lopp, då de bland annat ansvarar för Liningöloppet som går av stapeln i Stockholm varje år. De ville göra något unikt och göra det möjligt att ha en ny form av lopp som ett sätt att samla in pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Det visar på ett starkt nytänk och en vilja att driva nya evenemang.

De hoppas även på att de själva kan arrangera fler liknande lopp i framtiden och att andra arrangörer runt om i världen börjar tänka annorlunda och jobba med den miljö som finns och arrangera kortare lopp som lockar både elit och motionärer. Det är bevisat att det fungerar eftersom Stockholm Tunnel Run var det största milloppet och att de och företag som hjälpte till mottog priser för arrangemanget.