Stockholm marathon

Stockholm marathon

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Träning

Stockholm marathon är ett långdistanslopp som under 2016 kommer arrangeras den 4 Juni i den svenska huvudstaden. Loppet är 42 195 meter långt och går runt många av stadens sevärdheter. Det finns många som skulle påstå att Stockholm marathon är ett av de vackraste marathon loppen i världen. Stockholm marathon har också deltagare från hela världen.

Vem vinner Stockholm marathon?

Det är nog inte många som skulle tippa på att en svensk vinner Stockholm stockholm marathonmarathon men det är inte omöjligt. Dock har löpare från många afrikanska länder varit i toppen de senaste åren. Vilket gjort att oddsen på afrikanska löpare brukar vara låga medan oddsen på de svenska löparna brukar vara högre.

Senaste det var en icke afrikanske herre som vann marathonet var 2001 och det var en svensk. Mellan åren 1999 och 2001 var det svenska som vann. På damsidan ser det bättre ut för svensk del och mellan 2008-2015 har det bara en gång varit en icke svenska som har vunnit och det var 2012. De andra åren har Sverige vunnit och de åren är det den svenska löparen Isabellah Andersson som har vunnit.

Det går helt klart att säga att Sverige kanske inte har så stora chanser att vinna marathonet på herrsidan och det har sett dystert ut för svensk publik. På damsidan ser det ljusare ut och vem vet kanske blir det en svensk damseger också.