Recept på bra träningsmat!

Recept på bra träningsmat!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hälsa

När man tränar så är det viktigt att äta bra och hälsosamt. Det finns många åsikter om vad för mat som är bra. Det finns även en stor mängd olika recept att välja mellan, när det kommer till mat och träning.

Recept på smoothie

Smoothies är väldigt populärt vid träning och är bra som både frukost eller som mellanmål. Det består i regel av frukt och/eller bär och man kan ha i vad man själv känner för. Här nedan följer ett bra recept man kan ha som grund för en smoothie. Det går utmärkt att variera vad man har i.

Ingredienser:

  • Banan
  • Jordgubbar
  • Blåbär
  • Yoghurt/kvarg (välj osötad, vanilj- eller med valfri smak)
  • Apelsinjuice

Blanda allt i en mixer och mixa till en slät konsistens. Drick och njut. Vill man ha i sig extra protein kan man ha i en liten mängd proteinpulver och/eller ett rått ägg.

Använd sökmotorer

recept

Det finns många sätt att hitta bra och nyttiga recept på mat som är speciellt lämplig vid träning. Många recept följer också olika dieter så är man ute efter något speciellt är det alltid lättast att söka sig fram, titta i tidningar och läsa bloggar. Andra människor besitter bra kunskap som man kan och bör ta nytta av. Så det mest lämpliga för att få fram bra recept är att använda en sökmotor och helt enkelt börja leta med hjälp av sökord.

Det är viktigt att veta att när man tränar så bör man äta regelbundet och se till att få i sig tillräckligt med vätska. Frukost är ett av de viktigaste målen på dagen, framförallt vid träning. Man bör även äta före träning och efter träning men aldrig träna direkt efter ett större matintag. Det bästa är att hitta en bra balans mellan träning och mat. Man märker fort vilka recept som hjälper en och vilka som inte är lika bra för en.