Lidingöloppet är en storfavorit bland landets löpare

Lidingöloppet är en storfavorit bland landets löpare

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Träning
lidingöloppet

Lidingöloppet har sedan år 1965 bidragit till att såväl unga som gamla samlats för att gå, jogga eller springa. Själva loppet är sannerligen en stor utmaning för de flesta oavsett vilken distans man väljer att delta i. Utmaningen däremot ser olika ut för alla deltagare. Vissa strävar efter en bättre sluttid än föregående år, andra att springa snabbare än sin kompis och somliga vill helt enkelt bara ta sig i mål. Oberoende vilket är Lidingöloppet ett evenemang som alla typer av motionärer kan delta i. Under årens lopp har man tillsammans med löparna utvecklat loppet som koncept och erbjuder därmed mycket mer än enbart det traditionella 30 kilometers loppet.

Alla motionärer är välkomna att delta i Lidingöloppet

Den distans som kommit att bli mest känd i Lidingöloppet är självfallet den på 30 kilometer. Banan är oerhört vacker, men utmanar samtidigt med sina hårda backar. Sedan evenemanget ordnades för första gången år 1965 har tusentals löpare prövat sin uthållighet på exakt samma bana. Med anrika traditioner har den häftiga 30 kilometers banan blivit en utav Sveriges största löparutmaningar där eliten kämpar om seger i täten. Dock är den grundläggande meningen bakom Lidingöloppet att alla som vill prestera något utöver de vanliga ska få delta och därför är alla välkomna. Är man inte redo att springa hela distansen kan man istället delta i Halva Lidingöloppet som är 15 kilometer. Trots att sträckan är hälften så kort får man garanterat uppleva samma glädje som vid den längre sträckan.

När man ska anmäla sig till Lidingöloppet är det viktigt att man gör det via kontakterna som uppges på den officiella hemsidan. Föregående år har nämligen vissa deltagare blivit lurade på nummerlappar av oärliga aktörer och därmed inte fått delta i loppet när det gått av stapeln. Gör er research innan ni köper av privatpersoner.