Bloggmingel och event

Bloggmingel och event

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Bloggning

Sedan Internets framfart så har bloggandet blivit oerhört populärt. Idag finns det väldigt mycket bloggmingel och event i olika former. Alla stora bloggar har årligen event för att locka till sig läsare, men det är inte bara stora bloggar och sidor som använder sig av det här.

Bloggmingel är att sälja sig själv

Om man följer mindre bloggar så ser man att de regelbundet har olika event och tävlingar. Detta är ett sätt att locka läsare. Om man till exempel är författare och har en blogg så kan man ha bloggmingel och event på sin blogg. Ett mingel för en författare kan innebära att man har lite olika event under en dag då de lär känna sina läsare, gör reklam för sig, har tävlingar och ger bort saker så som sina egna böcker. Det är ett sätt att sälja sig själv och det man gör. Genom att ge bort sina böcker så lockar de nya läsare som köper böckerna och i slutändan har de tjänat på att ha eventet även om det kostar dem i tid.

Modebloggar

När man hör bloggmingel så tänker man på stora modebloggar, och de har i regel massor med olika event och bloggmingel. Det är för att få nya läsare som senare kommer att följa dem, men det är även ett sätt att synas. Det vill säga att om de under en dag har fler besökare och klick så kommer de högre upp i sökmotorerna och kan få fler sponsorer och genom fler besökare som klickar på reklamen så tjänar sidan pengar. Ibland klickar man på reklam utan att veta att det är reklam. Många modebloggar gör bloggmingel för att synas och tjäna pengar.

Det lönar sig

Oavsett varför man har ett bloggmingel eller event så kan man med säkerhet säga att det lönar sig. För annars skulle de inte fortsätta finnas och det är ett fenomen som kommer att växa och det är inget man kan komma ifrån. Bloggmingel är helt enkelt här för att stanna.