Soffis blogg var under några år en väldigt stor blogg som drevs av Soffiz. Bloggen handlade om hennes liv, graviditet och son Oliwer. På senaste tiden har dock Soffiz blogg på de portaler den fanns på stängts ner till förmån för facebook.com Men även där har det inte varit någon uppdatering sedan november 2014. Det verkar som om Soffiz har lagt bloggandet på hyllan.

Har Soffiz tröttnat?

Oavsett om Soffiz har tröttnat på att blogga eller om det finns något annat som ligger bakom kan man inte veta då det inte finns någon uppdatering om det. Men det är inte konstigt att folk slutar blogga och det är nsoffizågot väldigt vanligt och något man ser hos föräldrar. När det första barnet är på väg så vill man berätta för allt och alla och man startar en blogg. Har man tur får man läsa om barnet och livet som rör ett barn. Efter ett tag så inser man att kanske inte så mycket händer och det går längre och längre tid mellan bloggandet och till slut bloggar man inte alls.

Något som får folk att sluta blogga är det vanliga livet. Barnet går på dagis och man börjar jobba igen och inom kort så har man en rutin etablerad. Man hinner inte göra något speciellt på kvällarna och det finns inget att berätta. Helgerna är kanske heller inte lika händelsefulla längre eller man känner att man inte vill dela med sig av något eller man ska göra det senare och det blir aldrig av.

Att ha en aktiv blogg med många läsare är nästan i sig ett heltidsjobb men det går att kombinera heltidsjobb och bloggande. Det svåra är att att veta vad man ska skriva om och vad andra vill läsa. Efter ett tag är det kanske inte intressant att läsa om att barnet sa samma ord hundra gånger och det är inte heller något man kanske vill blogga om.

Vad som har hänt med Soffiz går inte att säga men en sak är säker är att det är en paus i bloggandet men vad som händer i framtiden går inte att säga.